Χειρουργική Στόματος

Χειρουργική Στόματος

Η Χειρουργική Στόματος καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεραπειών που έχουν σαν στόχο τη θεραπευτική αντιμετώπιση παθολογικών καταστάσεων και τη βελτίωση της αισθητικής.
Η απόφαση σχετικά με την ανάγκη χειρουργικής αντιμετώπισης λαμβάνεται με ευθύνη του γιατρού, κατόπιν συνεννόησης με εσάς, και με γνώμονα τη βέλτιστη και ασφαλέστερη θεραπειά. Οι συνηθέστερες επεμβάσεις στη στοματική κοιλότητα είναι η εξαγωγή δοντιού, ακρορριζεκτομή με ανάστροφη έμφραξη, τοποθέτηση εμφυτευμάτων, τοποθέτηση οστικών μοσχευμάτων , περιοδοντική πλαστική χειρουργική και η επιμήκυνση κλινικής μύλης με αφαίρεση στηρικτικών ιστών.

Εξαγωγή δοντιών

Η εξαγωγή είναι η διαδικασία κατά την οποία απομακρύνεται πλήρως από τη γνάθο ένα δόντι με τις ρίζες του. Η εξαγωγή μπορεί να είναι απαραίτητη για ένα δόντι που έχει τερηδονιστεί, εάν υπάρχει εκτεταμένη περιοδοντική βλάβη ή εάν παρουσιάζει κάταγμα.
Η θεραπευτική διαδικασία αυτή γίνεται με τοπική αναισθησία χωρίς να δημιουργείται στον ασθενή δυσφορία ή πόνος.

Αφαίρεση φρονιμίτη

Οι φρονιμίτες διαπλάσσονται και ανατέλλουν τελευταίοι σε σχέση με τα υπόλοιπα δόντια.
Η εμφάνισή τους στο στόμα γίνεται με την ενηλικίωση αν και συχνά μπορεί να μείνουν έγκλειστοι ή ημιέγκλειστοι.
Λόγω της θέσης τους στη γνάθο προκαλούν συχνά φλεγμονές (περιστεφανίτιδα) ή και βλάβες στα διπλανά δόντια με συνέπεια να είναι αναγκαία η αφαίρεση τους.
Η εξαγωγή τους γίνεται συνήθως χειρουργικά με τοπική αναισθησία. Η εξαγωγή δύο ή και όλων των φρονιμιτών σε μία συνεδρία είναι εφικτή και προτιμάται συχνά για τη μείωση του συνολικού χρόνου αποθεραπείας.

Επικοινωνήστε μαζί μας


    * H ηλεκτρονική αίτηση κράτησης δεν εγγυάται την άμεση κράτηση του ραντεβού σας, καθώς αυτό εξαρτάται από το πρόγραμμα του ιατρού. Το ραντεβού θα πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν και το προσωπικό μας θα επικοινωνήσει μαζί σας.

    * Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το σύστημα reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.