Παιδοδοντία

Παιδοδοντία

Η Παιδοδοντία είναι ο κλάδος εκείνος της Οδοντιατρικής που ασχολείται με την παρακολούθηση της υγείας και την αντιμετώπιση προβλημάτων της στοματικής κοιλότητας παιδιών και εφήβων.

Τα δόντια των παιδιών (νεογιλά δόντια) παρουσιάζουν αρκετές διαφορές από τα δόντια των ενηλίκων. Επιπλέον, η στοματική κοιλότητα των παιδιών βρίσκεται σε συνεχή μεταβολή, καθώς το παιδί αναπτύσσεται και τα παιδικά δόντια πέφτουν δίνοντας τη θέση τους στα μόνιμα. Το πιο σημαντικό απ’ όλα, όμως, είναι ότι το ίδιο το παιδί περνάει συνεχώς σε διαφορετικό στάδιο ανάπτυξης, αντίληψης του κόσμου γύρω του και συνειδητοποίησης του εαυτού του.

Επομένως είναι σημαντικό ο οδοντίατρος που ασχολείται με την παρακολούθηση της στοματικής υγείας του παιδιού, να είναι ευαισθητοποιημένος και ενημερωμένος πάνω σε αυτά τα θέματα, ώστε να μπορεί να προσαρμόζει την επικοινωνία του με το παιδί στο επίπεδο αντίληψης του μικρού ασθενή, αλλά και να εφαρμόζει σύγχρονες και επιστημονικά τεκμηριωμένες τεχνικές στην αντιμετώπιση των οδοντιατρικών  προβλημάτων.

Φθορίωση

Η φθορίωση συνιστάται συνήθως να γίνεται κάθε 12 μήνες στο ιατρείο. Με την τοπική εφαρμογή φθορίου  σε μορφή ζελέ πετυχαίνουμε την επαναμεταλλικοποίηση των δοντιών, δηλαδή συμβάλλουμε στην αποκατάσταση κάποιας μικρής τερηδονικής βλάβης που βρίσκεται σε αρχικό στάδιο, ενώ ταυτόχρονα ισχυροποιούμε  το σύνολο της εξωτερικής επιφάνειας του δοντιού απέναντι στην τερηδονική προσβολή. Αν η βλάβη προχωρήσει σε επόμενο στάδιο, χρειάζεται να γίνει σφράγισμα.

Προληπτικές Εμφράξεις (Sealants)

Οι πρώτοι μόνιμοι τραπεζίτες εμφανίζονται στο στόμα των παιδιών στην ηλικία των 6 ετών. Για αυτό το λόγο συνίσταται να προστατεύουμε αυτά τα δόντια με ένα λεπτό στρώμα σύνθετης ρητίνης (sealant) , το οποίο καλύπτει τις αύλακες και τα βοθρία του δοντιού, όλες δηλαδή τις επιφάνειες όπου παγιδεύονται οι τροφές και αποτελουν σημεία έναρξης τερηδόνας. Είναι μια γρήγορη και ανώδυνη διαδικασία, που γίνεται τρόχισμα και παρέχει σημαντική προστασία στα δόντια.

Βίντεο

Επικοινωνήστε μαζί μας


    * H ηλεκτρονική αίτηση κράτησης δεν εγγυάται την άμεση κράτηση του ραντεβού σας, καθώς αυτό εξαρτάται από το πρόγραμμα του ιατρού. Το ραντεβού θα πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν και το προσωπικό μας θα επικοινωνήσει μαζί σας.

    * Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το σύστημα reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.