Νάρθηκες

Νάρθηκες

Νάρθηκες βρυγμού

Οι ενδοστοματικοί νάρθηκες αποτελούν κινητές κατασκευές, από διάφανο σκληρό ακρυλικό, οι οποίοι εφαρμόζουν στις μασητικές  επιφάνειες των δοντιών συνήθως της άνω γνάθου, αποκαθιστώντας σταθερές και ομοιόμορφες επαφές με τα δόντια του αντίθετου οδοντικού φραγμού.

Η σταθεροποίηση του οδοντικού φραγμού με τους ενδοστοματικούς νάρθηκες λειτουργεί θεραπευτικά σε ασθενείς που εμφανίζουν δυσλειτουργία του στοματογναθικού συστήματος και έχουν οξέα ή χρόνια συμπτώματα που σχετίζονται με τα δόντια, τους μασητήριους μυς (μυαλγίες) και τις κροταφογναθικές διαρθρώσεις (πόνος, ήχοι). Επιπλέον, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως μέσο προστασίας των φυσικών δοντιών από απώλειας οδοντικής ουσίας και των προσθετικών αποκαταστάσεων από κατάγματα σε ασθενείς με βρυγμό.

Αθλητικοί νάρθηκες

Οι αθλητικοί νάρθηκες είναι κινητές ελαστικές συσκευές που εφαρμόζονται πάνω στα δόντια και προστατεύουν τα δόντια, τα ούλα αλλά και τις γνάθους των αθλούμενων από τυχόν τραυματισμούς –κατάγματα, κατά τη διάρκεια αθλητικών δραστηριοτήτων.Ο τρόπος με τον οποίο προστατεύουν τη στοματική κοιλότητα είναι ότι αμβλύνουν τις δυνάμεις που ασκούνται στην κάτω γνάθο ή στην άρθρωση της κάτω γνάθου αλλά και σε όλο το κρανίο, κατά τη στιγμή ενός χτυπήματος ή μίας πτώσης. Ως αποτέλεσμα, οι κακώσεις μειώνονται σημαντικά τόσο στα οστά όσο και στα μαλακά μόρια αλλά και στον εγκέφαλο.

Επικοινωνήστε μαζί μας


    * H ηλεκτρονική αίτηση κράτησης δεν εγγυάται την άμεση κράτηση του ραντεβού σας, καθώς αυτό εξαρτάται από το πρόγραμμα του ιατρού. Το ραντεβού θα πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν και το προσωπικό μας θα επικοινωνήσει μαζί σας.

    * Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το σύστημα reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.