Εμφυτεύματα

Εμφυτεύματα

Το οδοντικό εμφύτευμα αποτελεί εξάρτημα το οποίο τοποθετείται χειρουργικά στο οστό  της γνάθου με σκοπό την αντικατάσταση ενός ή περισσοτέρων ελλειπόντων δοντιών. .Η έλλειψη ενός ή περισσοτέρων δοντιών επηρεάζει όχι μόνο την εμφάνιση αλλά  και την γενική υγεία του ατόμου εξαιτίας της μειωμένης μασητικής ικανότητας. Τα εμφυτεύματα αποτελούν ένα  μόνιμο και σταθερό  τρόπο αποκατάστασης της μασητικής λειτουργίας και της αισθητικής του στόματος. Τα εμφυτεύματα που χρησιμοποιούνται κυρίως σήμερα είναι  κοχλιωτά  αδρής επιφάνειας και ριζόμορφου σχήματος και κατασκευάζονται από τιτάνιο. Η ιδιότητα του τιτανίου να ενσωματώνεται στον ανθρώπινο οργανισμό και να μην αποβάλλεται ως ξένο σώμα επιβεβαιώθηκε το 1952. Τότε ο Σουηδός καθηγητής της Ορθοπαιδικής Per-Ingvar Branemark ανακάλυψε την βιολογική και λειτουργική ενσωμάτωσή του στο ανθρώπινο οστό και διαπίστωσε την παραμονή του χωρίς καμία φλεγμονή ή άλλη αντίδραση.

Η Οδοντιατρική Επιστήμη  αξιοποιεί  τα εμφυτεύματα τιτανίου στις γνάθους μετά το 1985 και συνεχίζει από τότε με απόλυτη επιτυχία. Διεθνώς, μέχρι σήμερα δεν έχει αναφερθεί αποβολή εμφυτευμάτων τιτανίου από αντίδραση του ανθρώπινου οργανισμού ενώ το ποσοστό 10ετούς επιβίωσης των εμφυτευμάτων ξεπερνά το 90%. Η αποκατάσταση αποτελείται συνήθως από τρία μέρη, το ενδοστικό εμφύτευμα, το προσθετικό κολόβωμα και την προσθετική στεφάνη ή γέφυρα.

Case Studies

 • Before-Δείγμα 1
  After-Δείγμα 1
  ΠΡΙΝ Δείγμα 1 ΜΕΤΑ
 • Before-Δείγμα 2
  After-Δείγμα 2
  ΠΡΙΝ Δείγμα 2 ΜΕΤΑ
 • Before-Δείγμα 3
  After-Δείγμα 3
  ΠΡΙΝ Δείγμα 3 ΜΕΤΑ

Βίντεο

Επικοινωνήστε μαζί μας


  * H ηλεκτρονική αίτηση κράτησης δεν εγγυάται την άμεση κράτηση του ραντεβού σας, καθώς αυτό εξαρτάται από το πρόγραμμα του ιατρού. Το ραντεβού θα πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν και το προσωπικό μας θα επικοινωνήσει μαζί σας.

  * Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το σύστημα reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.