Αισθητική Οδοντιατρική

Αισθητική Οδοντιατρική

Τι είναι αισθητική οδοντιατρική;

Αισθητική οδοντιατρική ονομάζεται ο κλάδος της οδοντιατρικής επιστήμης που ασχολείται με παρεμβάσεις που έχουν ως στόχο την βελτίωση της εμφάνισης των δοντιών και γενικότερα του στόματος διατηρώντας ωστόσο τις βασικές αρχές της οδοντιατρικής επιστήμης.Η αισθητική οδοντιατρική συχνά αφορά περιστατικά τα οποία δεν αντιμετωπίζουν τερηδόνα ή έλλειψη δοντιών, όμως ο ασθενής επιθυμεί την παρέμβαση με στόχο την βελτίωση του χαμόγελου

Τι Περιλαμβάνει;

 • Εμφράξεις Σύνθετης Ρητίνης
 • Λεύκανση
 • Όψεις ρητίνης

Εμφράξεις Σύνθετης Ρητίνης

Τα σφραγίσματα (εμφράξεις) είναι η πιο συνήθης επανορθωτική εργασία που εκτελείτε στα δόντια. Σκοπός είναι η αποκατάσταση δοντιών που έχουν υποστεί βλάβες λόγω τερηδόνας,καταγμάτων ή αποτριβών. Αν η βλάβη δεν έχει φθάσει στον πολφό, και η καταστροφή στη δομή του δοντιού είναι περιορισμένη, ένα σφράγισμα είναι συνήθως αρκετό για την θεραπεία της τερηδόνας. Οι οδοντιατρικές εμφράξεις αποκαθιστούν το σχήμα και την φυσιολογική λειτουργία του δοντιού αντικαθιστώντας την κατεστραμμένη αδαμαντίνη και οδοντίνη με ανθεκτικά και αισθητικά υλικά. Για πολλά χρόνια, μέχρι πρόσφατα, χρησιμοποιούνταν μεταλλικά σφραγίσματα από αμάλγαμα. Για λόγους αισθητικής, υγείας καθώς και περιβαλλοντικής ευαισθησίας πλέον έχουν αντικατασταθεί από τα “λευκά” σφραγίσματα, τις εμφράξεις σύνθετης ρητίνης.

Στα πλεονεκτήματα αυτών των εμφράξεων συγκαταλέγονται η αισθητική αρτιότητα, εφόσον η μεγάλη ποικιλία αποχρώσεων μας εξασφαλίζει ότι μπορούμε να προσομοιάσουμε το χρώμα του σφραγίσματος με αυτό των δοντιών και η ανθεκτικότητα που έχουν οι τελευταίας γενιάς ρητίνες, που είναι αντίστοιχη των μεταλλικών εμφράξεων.

Λεύκανση

Η λεύκανση είναι μία από τις πιο δημοφιλείς οδοντιατρικές πράξεις καθώς μπορεί να βελτιώσει αισθητά την εμφάνιση των δοντιών. Αποτελεί μια απλή, ανώδυνη και γρήγορη διαδικασία. Ο λευκαντικός παράγοντας σε μορφή gel (ζελέ) εφαρμόζεται πάνω στα δόντια ελευθερώνοντας οξυγόνο.Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα λαμπερό λευκό χαμόγελο.

Όψεις ρητίνης

Ένας τομέας της Αισθητικής οδοντιατρικής είναι οι όψεις ρητίνης. Χρησιμοποιούνται από τον αισθητικό οδοντίατρο για να βελτιώσουν προβλήματα εμφάνισης των δοντιών.Η όψη είναι ένα στρώμα υλικού (σύνθετη ρητίνη) που τοποθετείται πάνω στο δόντι.Η τεχνική αυτή ονομάζεται συχνά Bonding .Η συγκόλληση σύνθετων ρητινών είναι μια εύκολη, ανώδυνη και γρήγορη μέθοδος για την αποκατάσταση αισθητικών και μορφολογικών ατελειών των δοντιών

Case Studies

 • Before-Δείγμα 1
  After-Δείγμα 1
  ΠΡΙΝ Δείγμα 1 ΜΕΤΑ
 • Before-Δείγμα 2
  After-Δείγμα 2
  ΠΡΙΝ Δείγμα 2 ΜΕΤΑ
 • Before-Όψεις
  After-Όψεις
  ΠΡΙΝ Όψεις ΜΕΤΑ

Βίντεο

Επικοινωνήστε μαζί μας


  * H ηλεκτρονική αίτηση κράτησης δεν εγγυάται την άμεση κράτηση του ραντεβού σας, καθώς αυτό εξαρτάται από το πρόγραμμα του ιατρού. Το ραντεβού θα πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν και το προσωπικό μας θα επικοινωνήσει μαζί σας.

  * Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το σύστημα reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.